F9595

Kiełki słonecznika nasiona Plantico 40 g



3,79 zł 3,51 zł

Kiełki słonecznika nasiona Plantico 40 g to niezwykle wartościowe źródło składników odżywczych dla organizmu. Dostarczają fosforu, wapnia, magnezu, potasu, miedzi, cynku oraz niezbędnego do procesu krwiotwórczego żelaza. Wzbogacone są także w rzadko spotykaną w roślinach witaminę D oraz duże ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Regularne spożywanie kiełków korzystnie wpływa na przemianę materii oraz zapewnia organizmowi wsparcie w wielu aspektach zdrowotnych. Kiełki słonecznika są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także stanowią doskonały dodatek do sałatek, zup oraz kanapek, dzięki czemu można wzbogacić smak i wartość odżywczą posiłków. Świeże kiełki słonecznika to skarbnica witamin i składników mineralnych. W ich pędach koncentrują się witaminy A, B1, B6, C, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika.

kiełki słonecznika

Regularne spożywanie kiełków słonecznika ma wszechstronny i pozytywny wpływ na organizm. Pomagają one obniżyć poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, korzystnie oddziałują na pracę serca, nerwów, skóry, krwi i mózgu. Dodatkowo, chronią przed wieloma chorobami, mają działanie odmładzające oraz mogą wspomóc proces redukcji nadmiaru kilogramów. To naturalne bogactwo wartości odżywczych, które może być świetnym uzupełnieniem zdrowej i zrównoważonej diety.

Jak wyhodować kiełki domowym sposobem?

  1. Dokłądnie wypłucz nasiona na sitku.
  2. Zalej przepłukane nasiona na kilka godzin wodą.
  3. Następnie zlej wodę i przepłucz nasiona pod bieżącą wodą.
  4. Umieść nasiona w płaskim naczyniu wypełnionym mokrą bibuła lub ligniną.
  5. Przykryj naczynie, aby ograniczyć do minimum parowanie wody.
  6. Tak przygotowane nasiona odstaw w ciepłym i nasłonecznionym miejscu.
  7. Zraszaj w miarę potrzeby.
  8. Po około 4-5 dniach kiełki powinny być gotowe do spożycia.
Dostępność
W magazynie

Kiełki słonecznika nasiona Plantico 40 g to niezwykle wartościowe źródło składników odżywczych dla organizmu. Dostarczają fosforu, wapnia, magnezu, potasu, miedzi, cynku oraz niezbędnego do procesu krwiotwórczego żelaza. Wzbogacone są także w rzadko spotykaną w roślinach witaminę D oraz duże ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Regularne spożywanie kiełków korzystnie wpływa na przemianę materii oraz zapewnia organizmowi wsparcie w wielu aspektach zdrowotnych. Kiełki słonecznika są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także stanowią doskonały dodatek do sałatek, zup oraz kanapek, dzięki czemu można wzbogacić smak i wartość odżywczą posiłków. Świeże kiełki słonecznika to skarbnica witamin i składników mineralnych. W ich pędach koncentrują się witaminy A, B1, B6, C, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika.

kiełki słonecznika

Regularne spożywanie kiełków słonecznika ma wszechstronny i pozytywny wpływ na organizm. Pomagają one obniżyć poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, korzystnie oddziałują na pracę serca, nerwów, skóry, krwi i mózgu. Dodatkowo, chronią przed wieloma chorobami, mają działanie odmładzające oraz mogą wspomóc proces redukcji nadmiaru kilogramów. To naturalne bogactwo wartości odżywczych, które może być świetnym uzupełnieniem zdrowej i zrównoważonej diety.

Jak wyhodować kiełki domowym sposobem?

  1. Dokłądnie wypłucz nasiona na sitku.
  2. Zalej przepłukane nasiona na kilka godzin wodą.
  3. Następnie zlej wodę i przepłucz nasiona pod bieżącą wodą.
  4. Umieść nasiona w płaskim naczyniu wypełnionym mokrą bibuła lub ligniną.
  5. Przykryj naczynie, aby ograniczyć do minimum parowanie wody.
  6. Tak przygotowane nasiona odstaw w ciepłym i nasłonecznionym miejscu.
  7. Zraszaj w miarę potrzeby.
  8. Po około 4-5 dniach kiełki powinny być gotowe do spożycia.
Przeznaczenie:
Warzywa
Rodzaj:
Nasiona

Zaloguj się, żeby dodać opinię

Zaloguj się
Zadaj pytanie o produkt
Zadaj pytanie o produkt Kiełki słonecznika nasiona Plantico 40 g